Els avions de càrrega en terra de la base d'Empuriabrava, integrats en el contingent de mitjans d'extinció desplegats pel Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient, han efectuat un total de 46 vols durant la campanya d'estiu 2019 a la província de Girona, a requeriment de Bombers de la Generalitat. D'aquestes missions, 24 han consistit en tasques de suport a l'extinció d'incendis forestals, quatre vols tornar sense actuar per trobar els incendis controlats o per causa de les condicions meteorològiques adverses; es van efectuar 14 vols de manteniment per l'espai aeri de la província i quatre vols van ser destinats a altres missions. Així, les actuacions dels mitjans d'extinció de la base d'Empuriabrava van acumular durant la campanya d'estiu un total de 79:35 hores de vol.

Els avions de càrrega en terra són operats mitjançant contracte del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient. Són contractats durant tres mesos en la campanya d'estiu. En aquest període es disposa de 10 avions desplegats de la següent manera: 2 a la base d'Empuriabrava (Girona), 2 a Agoncillo (La Rioja), 2 a Xinzo de Limia (Orense), 1 a Boira (Huelva), 1 a son Bonet (Balears), 1 a Noaín (Navarra) i 1 a La Gomera (Santa Creu de Tenerife).

Els avions de càrrega en terra de la base d'Empuriabrava són del model Air Tractor 802F. Aquest tipus d'avió, que pot descarregar aigua amb retardant a llarg termini, és el més utilitzat a Espanya en extinció d'incendis forestals per la seva excel·lent maniobrabilitat, per la seva utilitat i efectivitat en la lluita contra incendis. Volen amb un sol pilot i un motor Pratt & Whitney PT6-67 AG, amb una potència de 1.250CV a 1.700 rpm, una velocitat màxima de 370 km / h, una velocitat de creuer de 296 km / h un abast de 1.289 km. Amb una càrrega útil de 3.100 litres i un temps de càrrega de 3 minuts, aquesta aeronau té una envergadura de 18,04 m, una superfície alar de 37,29 m² i un pes buit de 3.270 kg.

Nota