L'Església de Sant Pere de Figueres ha presentat aquest matí el programa d'activitats que faran amb motiu del mil·lenari (1020-2020). El rector de la parròquia de Sant Pere, mossèn Miquel Àngel Ferrés, ha volgut destacar la importància d'aquesta efemèride que vol ser una data per «celebrar com a ciutat, com a parròquia, com a comarca i com a diòcesis». En aquest sentit han presentat un programa amb més d'una trentena d'activitats de diferents àmbits (conferències, concerts, exposicions i actes religiosos) que es faran a diversos punts de la ciutat amb la col·laboració d'entitats figuerenques. Amb aquest homenatge, «volem recollir el llegat que ens han deixat els nostres avantpassats, tant del punt de vista espiritual com material», senyala mossèn Ferrés.

Els actes es duran a terme durant tot el 2020 però engegaran el pròxim novembre amb un cicle de conferències titulat "Mil anys de presència cristiana a Figueres" al Cercle Sport. La primera xerrada serà el dia 4 a càrrec de l'economista i exalcalde Joan Armangué, que parlarà sobre l'aportació de l'església figuerenca al llarg dels segles.

Una de les activitats més singulars serà la celebració de visites guiades al campanar de la parròquia amb el qual es podrà observar les diferents campanes que componen la instal·lació i des d'on els visitants podran copsar una imatge panoràmica del teixit urbà del centre de Figueres gràcies a la col·laboració de l'Associació de Guies de Figueres.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha destacat que "la parròquia de Sant Pere forma part indiscutible de la història de Figueres i gràcies a la parròquia i al treball de tots els membres comissió organitzadora, els figuerencs i figuerenques podrem celebrar el mil·lenari de Sant Pere amb orgull i sentir, una mica més, una major estima cap a la nostra ciutat".