Arran de la tercera convocatòria de la iniciativa europea WiFi4EU, que es va publicar els dies 19 i 20 de setembre del 2019, rebran bons per valor de 15.000 d'euros un total de 1.780 municipis de tota la UE per cobrir els costos d'instal·lació de punts d'accés Wi-Fi gratuïts.

S'han rebut 11.000 sol·licituds i, tal com s'ha fet en convocatòries anteriors, se n'han triat els beneficiaris per ordre d'arribada de les sol·licituds. Entre els municipis beneficiaris n'hi ha 13 de catalans que se sumen al centenar de municipis que van obtenir un bo a la segona convocatòria i als quaranta-quatre de la primera. De l'Alt Empordà, en aquesta edició se'n beneficiarà Cabanelles.

Per a aquesta convocatòria de creació de xarxes Wi-Fi en espais públics, inclosos ajuntaments, biblioteques públiques, museus, parcs públics o places, es disposa d'un total de 26,7 milions d'euros. En les dues convocatòries anteriors van ser 6 200 els municipis els que van rebre bons per un valor total de 42 milions d'euros a la primera (2.800 guanyadors) i 51 milions a la segona (3 400 guanyadors). La propera convocatòria de la iniciativa europea WiFi4EU es publicarà abans no acabi el 2020. En aquest enllaç trobareu més informació sobre els resultats de la tercera convocatòria.