Els rius i rieres baixen plens arreu de les comarques gironines per l'acumulació de pluja caiguda des d'ahir. A l'Alt Empordà, La Muga o el Manol, que baixa amb força a Vilatenim, han registrat una crescuda molt important que manté en alerta els ajuntaments de les poblacions. Hi ha diverses carreteres tallades és l'Alt Empordà.

A Castelló d'Empúries, segons l'Ajuntament, tots els passallissos del terme estan tallats. Les pluges també han deixat baixos i edificis públics inundants (centre cívic empuriabrava i sala polivalent).

El temporal de mar també ha arribat al litoral deixant espectaculars imatges a les platges gironines. Llançà, Cadaqués o Port de la Selva tenen des d'ahir a primera línia de mar afectada per les onades. A Cadaqués l'ajuntament ha restringit l'accés a la Riba d'en Nemesí Llorens i la d'es Poal. La riera està inundada. L'Ajuntament va demanar ahir que es retiressin tots els vehicles estacionats.

El temporal de llevant ha comportat problemes a punts com Santa Margarida on els carrers, per la pluja, i l'efecte del mar, estan inundats.

Més de 200 litres a Torroella de Fluvià

Amb 202 litres, gairebé en menys de 24 hores, Torroella de Fluvià és el municipi gironí més afectada per les pluges que estan afectant a tot Catalunya des d'ahir. En una sola hora, entre les dues i les tres de la matinada, han caigut 80 litres al municipi altempordanès.

Torroella de Montgrí, amb 180,9, Castelló d'Empúries, amb 176, i Sant Pere Pescador, amb 166,5 són els altres municipis on els ruixats han sigut més intensos. A Castelló d'Empúries han caigut 70 litres en només una hora, entre les dues i les tres de la matinada.

Alertes per forts vents i onatges

Protecció Civil ja va activar ahir els plans Inuncat i Ventcat per fer front a les incidències d'ahir així com les d'avui, quan està previst que ­continuïn les precipitacions, acompanyats en aquest cas de forts onatges.