23 de octubre de 2019
23.10.2019
Temporal

Les pluges torrencials a l'Empordà provoquen moltes inundacions

La llevantada ha estat especialment intensa a partir de quarts de tres de la matinada

23.10.2019 | 08:11
Vehicles dins d'una gran bassal a Empuriabrava.

Carreteres tallades, crescuda de rius, baixos i carrers inundats és el balanç, a l'Alt Empordà, d'una nit de forta llevantada. La pluja torrencial ha afectats vials importants com la C-260 a Castelló d'Empúries i Roses. També moltes carreteres secundàries com la de Vilabertran a Peralada o la de Castelló a Sant Pere Pescador, entre moltes altres. Els danys i els problemes es comencen a visualitzar a mesura que s'aixeca el dia. A Empuriabrava, per exemple, nombrosos vehicles han quedat dins de grans bassals. Policies locals, bombers, voluntaris de protecció civil i serveis d'emergències estan mobilitzats per a resoldre les incidències.


Vehicles atrapats dins l'aigua a Empuriabrava.

Onatge a l'Espigó d'Empuriabrava i augment del nivell de l'aigua als canals. Jordi Rodà

El temporal també ha provocat nombrosos talls de subministrament elèctric a la comarca. Recomanem molta precaució a tothom i només circular si és necessari, fins que no passi la llevatada, que es preveu que sigui molt intensa a primera línia del litoral.


{C}
{C}

Efectes de la llevantada a la plaça Lluís Companys de FigueresLa Muga baixa plena sota el  pont vell de Castelló d'Empúries. Sònia Duñach


El riu Manol al seu pas per Vilatenim i a tocar Vila-sacra. Sònia Duñach


La carretera de Sant Pere Pescador a Castelló d'Empúries


Estat de la riera de Llançà, plena a vessar. Foto: Facebook Llançà Turisme.


Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent