L'Ajuntament de l'Escala ha decidit invertir 300.000 euros per reformar les tanques i tarimes de fusta del passeig d'Empúries, que actualment estan «degradades i en mal estat», segons fonts municipals. L'adequació d'aquests elements haurien de ser competència de Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, però no ho assumeix per falta de pressupost.

L'obra que ara s'inicia ja està licitada, i constarà de dues parts ben diferenciades. La primera consisteix a reformar les tarimes de fusta, que costarà uns 140.000 euros. El tram és d'aproximadament un quilòmetre entre la platja de les Muscleres i la de Sant Martí d'Empúries. La segona es basa a substituir les tanques de fusta dels dos costats de la via, des del pont d'Empúries i al llarg de tot el passeig, amb un valor de 150.000 euros. El tram és d'un quilòmetre i tres-cents metres.

Segons els directors d'obra, les reformes començaran aquesta setmana o la següent, i duraran un mes i mig o dos mesos.

El regidor d'Urbanisme Josep Bofill explica que el passeig es va tancar al trànsit l'any 1992. Des de llavors s'havien fet adequacions i manteniments a la zona.

L'asfalt i l'enllumenat, pendent

«Ara fa un temps que ja no s'hi actua perquè està massa deteriorat. L'asfalt està molt malament, només hi ha balises de llums en una petita zona, i les tanques i tarimes cauen». Per arreglar aquesta situació, el consistori ha elaborat un pla que divideix en quatre blocs: les tanques i les tarimes, que s'adequaran ara; i la reforma de l'asfalt i l'enllumenat, que també tenen un pressupost de 300.000 euros però s'executaran durant el 2021 o 2022.