El grup de treball per combatre els problemes de seguretat a l'Alt Empordà ha acordat proposar al Consell d'Alcaldes aprovar una moció per demanar a Interior que destini més agents dels Mossos de properes promocions a la comarca. L'ens s'ha reunit per primera vegada aquest dimarts després que el mes de setembre els alcaldes acordessin fer front comú per lluitar contra els fets delictius. A la trobada, els assistents han coincidit que la problemàtica supera l'àmbit municipal i que cal que al grup de treball s'hi incorporin "estaments judicials i policials" així com membres del tercer sector, de l'ensenyament i de l'atenció als joves. Per això, tenen previst convocar-los amb "l'objectiu de radiografiar" la situació amb una "mirada més àmplia".

El Consell d'Alcaldes de l'Alt Empordà va acordar el mes passat la creació d'un grup de treball per abordar i lluitar contra els problemes de seguretat a la comarca. Paral·lelament, Figueres i la Jonquera van acordar també la celebració d'una junta de seguretat conjunta per fer front als problemes transfrontereres i relacionats amb el tràfic i cultiu de marihuana que pateixen.

La petició la va fer Figueres, just després del tiroteig que hi va haver a la ciutat una setmana abans. Tots dos ajuntaments van coincidir també que calen més efectius policials per combatre-ho.

El grup de treball s'ha reunit aquest dimarts per primera vegada. Entre els assistents, hi havia alcaldes i representants dels ajuntaments de Figueres, Roses, la Jonquera, Castelló d'Empúries i l'Escala.

Els assistents han convingut que la problemàtica que pateixen supera l'àmbit municipal i que cal que al grup de treball s'hi incorporin membres de l'àmbit judicial i policial, així com del tercer sector, de l'ensenyament i de l'atenció als joves. En aquest sentit, està previst convocar-los i així poder "radiografiar" la situació amb una "mirada molt més àmplia".

A banda d'això i a iniciativa de l'ens, la presidenta del Consell Comarcal, Sònia Martínez, proposarà al Consell d'Alcaldes del novembre aprovar una moció on es demani al Departament d'Interior que a les properes promocions de Mossos d'Esquadra es destini un nombre "predefinit" efectius a la comarca per assegurar un increment de la dotació en els propers anys.