21 de octubre de 2019
21.10.2019
Girona

Girona estudia suspendre activitats de Fires arran dels aldarulls de la sentència

L'Ajuntament fa recompte dels danys i per ara no reposarà els contenidors cremats al Barri Vell, Mercadal i Bonastruc

21.10.2019 | 16:10
Imatge de l'asfalt del carrer Jaume I de Girona.

Girona estudia suspendre activitats de les Fires de Sant Narcís, que comencen aquest divendres, arran dels aldarulls que ha viscut la ciutat. L'equip de govern de JxCat ho està valorant conjuntament amb les entitats que coorganitzen cada activitat. A banda, el consistori està fent inventari dels danys. S'han cremat 43 contenidors, però encara no se sap a quant puja el cost del mobiliari urbà i altres elements –com les llambordes- que els violents feien servir de munició o per muntar barricades. L'Ajuntament, això sí, de moment no reposarà els contenidors cremats al Barri Vell i a la zona del Mercadal i Bonastruc. A més, la cera que va caure damunt l'asfalt de Jaume I i els incendis de contenidors obligaran a reasfaltar part de l'avinguda.

L'Ajuntament de Girona està estudiant suspendre algunes activitats de les Fires i Festes de Sant Narcís, que comencen aquest divendres amb el pregó i s'allargaran fins al 3 de novembre. L'equip de govern, encapçalat per l'alcaldessa Marta Madrenas, ho està valorant internament i parla també amb les entitats que coorganitzen els diferents actes.

"S'està analitzant cada activitat de manera individual per decidir si es manté o no", informa el consistori. A més, demà la situació s'analitzarà amb la resta de grups municipals. Serà en una reunió que s'ha convocat per demà a la tarda.

Després que dimarts a la nit es vessés cera a la Gran Via Jaume I, i que el dimecres s'hi cremessin contenidors, l'avinguda està tallada entre Ramon Folch i Marquès de Camps. I de moment, es mantindrà així. L'Ajuntament explica que, després de la neteja intensiva de la cera, s'han fet proves al tram comprès entre Miquel Blay i el carrer de la Sèquia, que "no garanteixen la seguretat de la circulació de vehicles".

Per això, el consistori ha optat per reasfaltar el tram de la Gran Via on hi ha restes de cera, i també aquells trossos d'asfalt –com els més propers a Correus- on els incendis de contenidors van fondre el ferm. Tot això, però, es farà després de les Fires. Mentrestant, els vehicles no hi podran circular (si bé aquells veïns que hagin d'accedir a guals o aparcaments ho podran fer a través dels carrers de la Sèquia, Eiximenis i Miquel Blay).

43 contenidors cremats


Fins ara, arran dels aldarulls, l'Ajuntament ha comptabilitzat 43 contenidors cremats. A més, durant els disturbis, també es van cremar alguns cubells de recollida dels comerços. L'Ajuntament ja està en converses amb els propietaris dels negocis per reposar-los. Però de moment, per seguretat, no instal·larà nous contenidors d'escombraries a tot el perímetre comprès entre el Barri Vell, el Mercadal i Bonastruc de Porta.

"S'ha reforçat la recollida manual d'escombraries i també la dels contenidors que hi ha soterrats en aquesta zona", concreta el consistori. Pel què fa a la resta del mobiliari urbà i elements de la via pública (senyals, papereres, llambordes) que els violents van fer servir com a barricades o munició contra la policia, l'Ajuntament està fent l'inventari dels danys i els reposarà "per urgència tan bon punt sigui possible".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent