El Teatre El Jardí ha estat l'escenari, aquest diumenge, de l'acte de lliurament de les distincions municipals del 2019 durant el Concert del Dia de Ciutat protagonitzat per les formacions musicals locals.

La distinció de Fulla de Figuera de Plata, a títol pòstum, ha estat concedida a Pilar Heras Trias (1954-2019), pedagoga, investigadora i especialista en mediació i justícia restaurativa, que va ser directora d'Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil des del 2016 i fins a la seva mort , i que va deixar empremta pel seu compromís amb la generació de noves oportunitats per als més vulnerables. També s'ha lliurat la Fulla de Figuera de Plata al Grup d'Empordanesos i Empordaneses per la Solidaritat (GEES).

El contrabaixista Josep Quer Agustí Josep Quer Agustí, el qual ha actuat durant la festa, ha rebut la distinció de Ciutadà d'Honor i José Miranda Mateo, mestre en arts marcials, ha rebut la distinció de la Medalla al Mèrit Esportiu, en la categoria de plata. L'artista pintor Ramon Pujolboira, recentment desapregut, ha estat Fill Adoptiu de la Ciutat, a títol pòstum.