Els CDR han demanat el suport de la ciutadania per fer pressió i mantenir el tall a l'autopista AP-7 en sentit sud a la Jonquera, però la gent ha anat arribant aquest matí en "comptagotes", com informen des del propi comitè, i a mig matí els cossos policials han reforçat la seva presència amb nombroses furgonetes i un helicòpter.

Poc abans de les 12 del migdia, el CDR Figueres informava a través del seu compte de Twitter que es desconvocava la manifestació que des de divendres, de matinada, mantenia bloquejada l'autopista al trànsit procedent de França.

El Servei Català de Trànsit també ha confirmat que els manifestants s'han anat dispersant i deixant lliure la carretera. La neteja ha començat a les volts de les 12.00 hores per deixar-la en condicions per a la circulació de vehicles.

Tot i així, des del mateix Servei Català de Trànsit s'ha informat poc abans de la 1 del migdia sobre el tall de l'N-II en els dos sentits, a l'altura del terme municipal de Llers. La concentració, per tant, s'ha desplaçat uns quilòmetres al sud amb el mateix objectiu inicial, col·lapasar el trànsit al nord del país.

Els manifestants han estat una estona fent barrera a la calçada de la nacional però finalment també han anat abandonant la mobilització. Poc després de la 1 del migdia, ja tornaven a circular els cotxes.