L'efecte tsunami ha arribat a l'AP-7, a la Jonquera, i després de més de 24 hores un grup de manifestants s'assegura encara ara de bloquejar el trànsit a aquells conductors que volen entrar a Catalunya per França. La vaga general del 18 d'octubre s'allarga en aquest punt principal de la xarxa viària del país.

Les xarxes socials han causat efecte, tenint en compte que són moltes les persones que arriben, com poden des de l'N-II, fins al punt on es fa la seguda, per proporcionar menjar i beure als manifestants. Moltes persones també s'ofereixen a fer relleu, per tal que el col·lapse no s'aturi.

Amb troncs, branques, fulles i alguna tanca metàl·lica la gent ha format una barricada i els vehicles de la Catalunya Nord no tenen possibilitat d'arribar a la Jonquera. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, les retencions a França són d'uns quinze quilòmetres a 2/4 de 10 del matí, a l'altura del Voló.

En tot moment, hi ha patrulles de Mossos d'Esquadra senyalitzant la zona i vetllant per mantenir l'ordre entre els manifestants.

FOTOS: JOAN ANTON MASSAGUÉ