Unió de Pagesos ha cridat la pagesia a participar aquest divendres a l'aturada de país a la qual està convocat el conjunt de la societat catalana. El sindicat denuncia "les greus conseqüències de la sentència contra el procés en els drets polítics de la ciutadania, com els de manifestació, d'expressió, de lliure associació i de dissidència política".

El sindicat agrari majoritari del camp català s'adhereix a aquesta aturada que aplega múltiples organitzacions polítiques, sindicals, socials i veïnals de Catalunya i crida a la participació als diversos actes que es facin als pobles i ciutats i a les concentracions de la tarda a les principals ciutats del país. Així mateix, Unió de Pagesos fa un tancament patronal: manté tancades totes les oficines i suspèn les activitats programades durant tot el dia.

El sindicat reitera "el seu desacord amb la sentència del Suprem, que no resol el conflicte polític, i denuncia la injustícia de la condemna per als líders catalans polítics i socials".

Unió de Pagesos convoca la pagesia a participar amb tractors en diferents punts del país. A l'Alt i al Baix Empordà aquest ha estat el pla: Concentració de tractors a les 9.00 h a la cruïlla de Verges, i a les 10.00 h al polígon de Vilamalla (davant de Mafesa), per sortir les dues columnes a les 11.15 h cap a Figueres i arribar a la Rambla d'aquesta població a les 12.00 h.