Durant aquesta setmana s'ha celebrat la 15a assemblea mundial del prestigiós club de les Badies Més Belles del Món, una entitat internacional que compta amb l'apadrinament de la UNESCO i que treballa per certificar badies sota uns criteris de desenvolupament sostenible pel que fa a l'economia, la indústria i les produccions agrariopesqueres, la cultura i el turisme.

Veure Galeria

El segell celebra anual·lament l'assemblea general en una de les badies membres, i aquest any, la trobada mundial esdevé a la badia de Toyama, al Japó, on s'ha desplaçat un equip de l'àrea de Turisme de l'Escala, municipi gestor del segell a la badia actualment. La regidora de Turisme i Promoció Econòmica de l'Escala, Marta Rodeja, valora positivament l'acció "ja que permet al territori conèixer altres destinacions i compartir experiències i preocupacions comunes, com ara com afecta el canvi climàtic a la indústria del turisme".

La Badia de Roses, formada pels municipis de Roses, Castelló d'Empúries, Sant Pere Pescador i l'Escala, n'és part des del 2012, i des de llavors s'han anat desenvolupant diferents activitats i experiències turístiques al territori en sintonia amb el segell, com ara l'acció de turisme wellness que es durà a terme durant quatre caps de setmana el pròxim mes de novembre.

Entre els 47 membres del segell, hi trobem també la badia de Santander amb qui la delegació catalana ha establert nous vincles durant l'esdeveniment per poder treballar en sintonia pel que fa a la promoció turística i per compartir experiències d'èxit entre les dues badies. Igualment, s'ha creat un fort vincle amb la badia de Kioto, una destinació que coincideix amb la de Roses amb aspectes com el volum de població i visitants, per exemple.

L'assemblea ha acabat amb l'elaboració de la Declaració de Toyama, que descriu els nous reptes que ha d'afrontar aquesta organització internacional en els pròxims anys.

Després de l'assistència a l'assemblea del club, les representants escalenques de la badia es desplaçaran a Tòquio per reunir-se a la seu nipona de l'Agència Catalana de Turisme (ACT) amb agències interessades en la badia de Roses com a destinació turística i publicitària.