El nucli de l'Armentera encara s'abasteix d'aigua a través de pous particulars. Per això, l'Ajuntament ha posat a concurs les obres per dotar els veïns del nucli d'una xarxa municipal d'aigua.

L'Armentera no és l'únic municipi que estira l'aigua de pous, però el més habitual és que siguin els masos disseminats qui hagin d'utilitzar aquesta opció. La particularitat del municipi és que les urbanitzacions més recents sí que disposen de xarxa municipal, i són els prop de 800 veïns del nucli antic els qui encara es proveeixen a través de pous individuals. Narcís Isern, alcalde de l'Armentera, reconeix que «l'aigua de pou és bona, però cadascú s'ha de fer el seu propi control sanitari», i afegeix que «aquesta obra és necessària perquè el servei públic és responsabilitat de l'Ajuntament», i per tant és el consistori qui ha d'assegurar la connexió al servei d'aigua als ciutadans.

Aquesta necessitat ve de lluny, però fins ara no s'havia tirat endavant. Tot i l'oferta de connexió que tindran els veïns a partir de l'any vinent, Isern assegura que «els que vulguin seguir proveint-se d'aigua de pou, podran fer-ho sota la seva responsabilitat», però hauran de seguir assumint el cost dels controls sanitaris de l'aigua del seu pou i assumir les contribucions especials que es deriven d'aquesta obra, malgrat que no s'acabin connectant a la xarxa municipal d'aigua.

Les feines de construcció per dotar el nucli antic del municipi de l'Armentera amb la xarxa municipal d'aigua està previst que comencin abans de finalitzar aquest any i estiguin enllestides a mitjans de l'any 2020.

Durant els mesos que durin les obres, el consistori adverteix que «hi haurà afectacions a la circulació, per instal·lar aproximadament 7 quilòmetres de canonades i més de 500 connexions a les llars i locals».

En total, el projecte suma 846.000 euros. El finançament l'assumirà la Diputació de Girona, amb 200.000 euros, 300.000 euros del consistori i la resta a través de contribucions especials dels veïns als quals es farà arribar la canonada a casa seva.