Més de dues mil persones han reaccionat a la sentència que condemna els polítics independentistes empresonats omplint la plaça de l'Ajuntament de Figueres aquest dilluns, 14 d'octubre, al vespre. Davant la gran senyera que ressegueix la façana de la casa de la vila des del teulat s'han concentrat persones de totes les edats, vingudes de tota la comarca, per solidaritzar-se amb els polítics represaliats i les seves famílies.

Durant una hora llarga i sota una pluja constant, tothom han seguit els parlaments preparats per a l'ocasió. Els actors de la companyia La Funcional Teatre han llegit un manifest unitari, amb el títol "Autodeterminació i llibertat. Prou repressió", i també han traslladat als assistents les paraules escrites per Oriol Junqueras i Dolors Bassa, aquest mateix dilluns, tan bon punt han conegut la resolució judicial.

Més de mil persones es concentren a la plaça de l'Ajuntament de Figueres contra la sentència del procés

Més de mil persones es concentren a la plaça de l'Ajuntament de Figueres contra la sentència del procés

Un dels parlaments, a càrrec de l'actor Xavi Sais, ha estat dedicat als set independentistes dels CDR detinguts el 23-S i empresonats a Soto del Real, a Madrid. La plaça ha esclatat a aplaudiments també quan ha escoltat la veu del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, a través d'un arxiu d'àudio, apel·lant a la determinació pacífica.

En un extrem de la plaça, en una pantalla gegant, anaven apareixent imatges dels polítics catalans i també de la mateixa gent allà concentrada, manifestant-se.

Multitudinària manifestació a la plaça de l'Ajuntament de Figueres contra la sentència del procés

Multitudinària manifestació a la plaça de l'Ajuntament de Figueres contra la sentència del procés

Els Ministrils de l'Empordà han posat música a les peces reivindicatives que els manifestants han cantat a viva veu: Bella Ciao, L'Estaca i El Cant dels Segadors. La Colla Castellera de Figueres ha exhibit un pilar davant la façana de l'Ajuntament i en molts moments de la concentració la gent ha llançat consignes com "Independència", "Els carrers seran sempre nostres", "No tenim por" i "Llibertat".

GMv2_fin|pTipoComp=videos&pIdGaleria=5da4d48ba413934c64291e13|GMv2_fin