La protesta a les vies de l'AVE a Girona ha obligat a interrompre el servei entre Barcelona i Figueres. Segons informa Renfe, ha passat a les dues de la tarda i des de llavors s'ha interromput el servei. Inicialment, els manifestants s'han concentrat a l'estació però estava encerclada per vuit furgonetes dels Mossos d'Esquadra. D'altra banda, a tres quarts d'una, també s'ha interromput el servei de Rodalies de les línies R11 i RG1 d'ample convencional a Girona per una protesta a les vies. Aquests actes s'emmarquen en el rebuig a la sentència de l'1-O que condemna els líders independentistes.

Els talls de circulació de trens de la línia convencional i de l'AVE de Girona es mantenen. Els manifestants han obligat a interrompre el servei de Rodalies cap a tres quarts d'una del migdia com a protesta per la sentència del Suprem i poc després s'han desplaçat a les vies de l'AVE. A hores d'ara, les protestes es concentren a la zona de vies on discorren en paral·lel i sense soterrar les dues línies -la convencional i la d'alta velocitat-.

Un grup de manifestants ha fet aturar un tren convencional procedent de Barcelona i després d'una discussió amb el maquinista, el comboi ha quedat parat a la via. Els concentrats hi ha pintat lemes com 'Independència', 'Imparables', 'Mossos traïdors' o 'Buch dimissió'. També han començat a abocar a totes dues vies fustes per impedir el pas dels trens.

Des de Renfe han informat que estan estudiant alternatives per poder traslladar els passatgers que han quedat atrapats al comboi de Rodalies. Pel que fa als trens d'alta velocitat, també estan valorant la possibilitat de retornar els diners a aquells que ja tinguessin el bitllet comprat perquè els servei entre Barcelona i Figueres està interromput