L'Institut Cap Norfeu de Roses ha estat un dels quatre centres escolars en tot l'Estat Espanyol que han estat guardonats amb els premis Horts Educatius Ecològics, convocats per l'Associació Vida Sana i Fundació Triodos.

Per sisè any consecutiu, s'atorga a projectes que destaquen per l'ús de l'hort i la natura com a instrument de transmissió de coneixements i valors, d'art social, de agricultura.

L'Institut rosinc ha guanyat el guardó en la categoria d'Educació Secundària, pel seu projecte «hort per a la inclusió», que va sorgir per donar resposta a la situació de diverses desenes d'alumnes i les alumnes que se senten atrapatsi atrapades per l'escolarització obligatòria i que anhelen l'èxit acadèmic tot i estar en risc de patir l'anomenat fracàs escolar. L'«hort per a la inclusió» s'ha anat convertint en un «hort d'excel·lència», que curs a curs manté i augmenta els bons resultats obtinguts en convivència, aprenentatge i transformació de la comunitat. A més, s'aconsegueix el reconeixement de l'alumnat, famílies, professorat, comunitat i entitats educatives externes.

Els guanyadors d'aquests VI Premis Nacional Horts Educatius Ecològics han estat seleccionats d'un total de 78 projectes presentats. Ponteceso (La Corunya), Madrid, Roses (Girona) i Cúllar (Granada) són les localitats que acullen les institucions educatives i socials premiades aquest any i que han destacat pel seu compromís amb l'hort com a eina de motivació per a l'aprenentatge i posada en valor de l'agroecologia.

El Premi Horts Educatius Ecològics està dotat, en cadascuna de les seves 4 categories (Infantil, Primària, Secundària i Agricultura Social), amb un Primer premi de 1.000 €, i un Accèssit amb lliurament de material per a l'hort ecològic.

Els guardons de la sisena edició del Premi Nacional Horts Educatius Ecològics es lliuraràn el proper 22 de novembre a la jornada «Horts que transformen: alimentació i clima» a la seu de Triodos Bank a les Fregues de Madrid.