L'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de Roses inicia la campanya en valors "Eduquem tot fent esport", consistent en la difusió gràfica de missatges relacionats amb els valors humans i el foment d'actituds positives, respectuoses i actives. La campanya s'estendrà a tots els equipaments esportius municipals i serà de llarg recorregut, ja que es realitzarà durant els 10 mesos que duren les temporades esportives.

L'encarregat de difondre aquests missatges és un personatge que pren com a base l'escut de l'Ajuntament de Roses. A través de variacions gràfiques del mateix, l'escut es transforma en esportistes de diferents disciplines: natació, handboll, bàsquet, futbol, voleibol... que transmetran els valors de la campanya.

Vinils, lones i diferents suports situats estratègicament en els diferents equipaments esportius municipals, seran els encarregats de, cada 15 dies, incorporar un nou missatge. La voluntat és que aquests arribin a petits i grans, contribuint a potenciar valors com el treball en equip, l'esforç, el respecte, la solidaritat, l'empatia, ... d'una manera fresca i engrescadora.

La regidora d'Esports, Verònica Medina, ha destacat durant la presentació de la campanya que aquesta tracta "d'aprofitar la capacitat educativa i social que té l'esport com a instrument per millorar la qualitat de vida a Roses i per esdevenir una població transformadora. L'esport és salut, però també el pont per poder treballar col·lectivament en un projecte de ciutat cohesionada i participativa".

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha fet incís en la necessitat de buscar un equilibri "entre la competició i el saber gaudir d'unes activitats que es realitzen en grup, fent equip, i on treballar uns bons valors és una tasca en la qual hem d'intervenir tots col·lectivament: jugadors, famílies, entrenadors i àrbitres"