11 de octubre de 2019
11.10.2019
Roses

Intercanvi entre alumnes de Roses i Sort per conèixer les seves llengües i cultures

Aquest projecte entre els dos instituts va sorgir durant el curs escolar 2007-2008

11.10.2019 | 13:55
Una imatge de l'intercanvi entre alumnes de Roses i Sort

Aquest matí, els alumnes de segon curs de batxillerat dels instituts Cap Norfeu de Roses i Hug Roger III de Sort han visitat l'Ajuntament de Roses, on han estat rebuts per l'alcaldessa del municipi, Montse Mindan, i el regidor d'Ensenyament, Marc Danés. La trobada ha tingut lloc en el marc del programa d'intercanvi escolar entre ambdós centres, que enguany arriba a la seva tretzena edició.

La primera proposta d'intercanvi entre els dos instituts va sorgir durant el curs escolar 2007-2008 en el marc del Projecte per a la millora de la qualitat dels centres educatius públics, i amb l'objectiu comú dels dos centres a fer conèixer al seu alumnat la riquesa lingüística i cultural dels diferents territoris i a valorar i respectar les diferents varietats internes de la llengua. Des de llavors, s'han encadenat els intercanvis anualment i, amb l'experiència de cada any, els programes s'han anat millorant i ajustant.

Cadascun dels intercanvis realitzats compta amb un projecte bianual en què els alumnes de l'Institut Cap Norfeu visiten Sort quan cursen 1r de batxillerat, mentre que la visita dels sortencs a Roses es realitza durant el primer trimestre de 2n de batxillerat. Durant les estades, els alumnes tenen l'oportunitat de conèixer el paisatge, costums, formes de vida passades i presents, llengua i atractius de cadascuna de les poblacions i de la seva àrea d'influència.

En la trobada que s'està realitzant a Roses, participen 30 alumnes de l'institut Cap Norfeu i 25 de Sort. Aquest matí, el consistori ha organitzat un esmorzar per a tots els alumnes i mestres participants i, a continuació, una recepció oficial a la sala d'actes de l'Ajuntament. Durant l'estada a Roses els joves han pogut visitar la població amb el tren turístic i el museu Dalí de Figueres, mentre que avui realitzen una sortida en vaixell fins a Cadaqués.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent