07 de octubre de 2019
07.10.2019
Figueres

Figueres obeeix la Junta Electoral i treu la pancarta de la façana de l'ajuntament

La JEZ ha donat 48 hores a l'Ajuntament de Girona perquè despengi la pancarta en suport dels presos independentistes

07.10.2019 | 18:12
La pancarta a la façana de l'ajuntament de Girona.

La Junta Electoral de Zona (JEZ) ha donat 48 hores a l'Ajuntament de Girona perquè despengi la pancarta en suport dels presos independentistes de la façana del consistori. Ho fa en resposta a les denúncies que s'han presentat reclamant que es garanteixi la neutralitat davant les eleccions generals del 10-N.

Entre aquestes denúncies hi ha la que va interposar Cs, que ja ha portat davant la JEZ més d'una vintena d'ajuntaments de la demarcació. A la notificació que la Junta Electoral ha enviat a l'Ajuntament de Girona, li demana que a més de la pancarta també es retirin la resta de símbols que pugui haver-hi a la façana i a dependències municipals.

L'equip de govern de JxCat analitzarà ara quina resposta dona a la JEZ. De moment, però, fonts municipals ja avancen que aquest dilluns la pancarta en suport dels presos no es retirarà. A banda de Girona, una dotzena d'ajuntaments més han rebut la notificació. Entre ells, Anglès, Blanes, la Cellera de Ter, Brunyola, Santa Coloma de Farners, Riudarenes, Vidreres, Amer, Sarrià, Sant Julià de Ramis o Salt. L'Ajuntament de Figueres va retirar divendres la pancarta de suport als polítics presos després de rebre la notificació i també ho ha fet el d'Olot.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent