El 21 de juliol de 1969, Neil Armstrong posava el peu a la superfície de la Lluna, i enguany s'han celebrat els 50 anys d'aquesta transcendental fita de la història de l'exploració de l'espai. La Societat Astronòmica de Figueres havia decidit dedicar un dia d'activitats astronòmiques per commemorar aquesta efemèride, però hi va haver un inconvenient que ho va dificultar: aquella nit, la Lluna, ja en quart minvant, sortia tard, la qual cosa impedia que el públic assistent, especialment els nens, pogués observar-la al telescopi a una hora prudencial. Van acordar, aleshores, fer-ho en una data més adient: aquest dissabte, 5 d'octubre.

Amb el nostre satèl·lit en quart creixent, a La Cate, se celebra, doncs, El dia de la Lluna, que consta de les següents activitats:

  • De 10 a 13h i de 16 a 18h. Curs de perfeccionament de processat d'imatges astronòmiques, a càrrec de José Jiménez. El curs s'adreça preferentment als socis membres del Grup d'Astrofotografia de la Societat Astronòmica, que emprèn el programa PixInsight.
  • De 18 a 20h. Sessions de realitat virtual obertes a tothom. Mitjançant el dispositiu Oculus, els participants poden viure l'experiència d'estar a l'Estació Espacial Internacional.
  • De 20.15 a 21,30. Conferència a càrrec de Joan Manel Soldevilla, amb el títol de "Tintín i la Lluna, molt més que un viatge".
  • De 22h en endavant. Represa de les sessions de realitat virtual.
  • A partir de les 21h. Plantada de telescopis davant de La Cate per observar la LLuna. Es projecta la seva imatge en directe. Es pot observar el nostre satèl·lit a l'ocular del telescopi i també es podenn utilitzar unes ulleres especials que, connectades a l'ocular d'un telescopi, permeten contemplar còmodament la superfície del satèl·lit.