30 de setembre de 2019
30.09.2019
Peralada

Peralada fa gala dels platillos i postres a la Mostra Gastronòmica Empordanesa

Hi participaran una quarantena de cuiners i cuineres que aportaran a concurs les seves millors receptes

30.09.2019 | 18:37
Ja hi ha data confirmada per a la 28 edició de la mostra.

L'Ajuntament de Peralada i el col·lectiu de les Mestresses de Peralada amb la col·laboració de comerços i restauradors del municipi i la comarca, organitzen la 28a Mostra de Gastronomia Empordanesa, que se celebrarà el proper diumenge 13 d'octubre de 2019, al Centre Social de Peralada. Amb la participació d'una quarantena de cuiners i cuineres que aportaran a concurs les seves millors receptes de platillos i postres cuinats.

Aquesta mostra, que consisteix en un concurs de platillos (ànec, pollastre, perdiu, xai, porc, vedella, peix, etc. amb verdures, bolets, peres, pomes, samfaina, marisc, etc.) i postres (cremes catalana, pomes al forn o farcides, pastisseria en general, etc.) per a cuiners i cuineres no professionals, centrat en la recuperació de plats de cuina tradicional empordanesa, va celebrar la 1a edició l'octubre de 1992.

La festa gastronòmica, que ja ha celebrat amb èxit 27 edicions ha fomentat la recuperació de moltes receptes tradicionals de casa nostra i s'han recollit en nombroses edicions on queda palesa la vàlua d'aquest llegat.

La diada festiva començarà a les 12.00 hores amb l'exposició de platillos i de postres presentats a concurs i, seguidament el Centre Social acollirà el Dinar-Degustació.

El jurat d'aquesta edició estarà format com és habitual per prestigiosos restauradors de la comarca així com altres membres vinculats a la gastronomia. Finalitzat el DinarDegustació, aquest jurat farà públic el seu veredicte i atorgarà un primer premi i un accèssit en cadascuna de les dues categories de la mostra, guardons elaborats enguany per l'artista peraladenca Montserrat Badosa, alhora que es farà entrega d'un obsequi commemoratiu a tots i totes els/les participants d'aquesta edició. Tot seguit s'iniciarà el ball a càrrec de Jordi Rubau que posarà el toc final a la festa gastronòmica.

El preu del tiquet és de 20€, i es poden adquirir al Centre de Turisme Cultural Sant Domènec (t.972.53.88.40) fins el dia 14 d'octubre o fins a esgotar-se l'aforament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent