L'Ajuntament de Figueres ha incitat les obres de millora d'adequació i accessibilitat del carrer Sant Llàtzer entre la plaça de l'Estació i el carrer Méndez Nuñez, per ampliar les dues voreres del carrer i facilitar una millor accessibilitat i seguretat dels vianants, en tractar-se d'una zona de pas amb una gran afluència en situar-se en l'itinerari entre les estacions de trens i autobusos de Figueres i el centre de la ciutat.

A més de la remodelació en superfície del vial, els treballs també suposaran una millora de la xarxa d'aigua, la renovació de l'enllumenat públic i el soterrament de les línies telefòniques, així com una millora estètica del carrer amb la incorporació d'arbrat i l'actualització del mobiliari urbà i la senyalització horitzontal i vertical. Els treballs tenen una previsió d'execució de 10 setmanes i un pressupost de 94.918,78 € (IVA inclòs).

Tanmateix, en matèria de mobilitat, l'Ajuntament ha procedit a l'obertura de la circulació del trànsit rodat al carrer Sant Pau des de la Rambla, per millorar la mobilitat i l'accés a la zona migdia de la ciutat -de la Rambla cap a sud- i al mateix temps descongestionar l'alt volum de trànsit que absorbeixen els carrers Caamaño i d'en Blanc, això com l'entorn i les places Catalunya i Palmera.

Aquesta mesura, comunicada als veïns el passat 13 d'agost, ha anat acompanyada d'una limitació de la velocitat de circulació a 20 km/h, així com la instal·lació de pilones i senyalització vertical i horitzontal per assegurar la mobilitat i seguretat dels vianants.

La mesura ha generat opinions a favor i en contra per part d'alguns usuaris de les xarxes socials, com el regidor de Junts per Figueres, Carles Arbolí, que s'ha posicionat amb un criteri més crític: