L'Alt i el Baix Empordà s'han despertat, aquest diumenge al matí, amb la ressaca de les fortes tempestes d'aquest dissabte. El Servei Català de Meteorologia anuncia unes primeres hores del matí amb alguns núvols en general; la temperatura és més baixa que ahir a molts sectors, sobretot al litoral i al prelitoral nord i central.

El front de fortes tempestes va afluixar des d'aquest dissabte a la tarda a l'Empordà després de deixar registres destacables com els 107 litres de Calonge, els 93 de Castell-Platja d'Aro, els 79 litres de Port de la Selva o els 65 de Palamós, segons dades de les estacions de Meteoclimatic i Meteocat. Protecció Civil demana precaució a tocar de les rieres. Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat van acumular 182 serveis fins a les 18 hores, la majoria a les comarques gironines. Inundacions de baixos, pàrquings i soterranis, petites esllavissades a la via pública i la caiguda d'algun mur han acaparat les sortides, sense casos greus.

Pel que fa a les trucades als telèfon d'emergències 112, es van rebre 310 trucades des de la matinada per 209 incidents. Castell-Platja d'Aro, Roses i Mollet del Vallès han estat les tres poblacions amb més trucades per problemes relacionats amb els aiguats. Segons Protecció Civil, està previst que els xàfecs intensos vagin a menys de cara al vespre-nit.

Un home mort a Platja d'Aro

La part més negativa del temporal ha estat l'home d'uns 30 anys mort ofegat a Platja d'Aro (Baix Empordà) després que s'inundessin els baix comercial on dormia. Segons ACN, una veïna havia denunciat la seva desaparició en no trobar-lo al lloc habitual, i prop de dos quarts de vuit del vespre ha estat localitzat mort dins el mateix local. La víctima dormia amb el permís del propietari a un baix comercial del carrer Ciutat de Girona de la localitat, que s'ha inundat després dels forts aiguats d'aquest dissabte. S'han activat sis dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues patrulles dels Mossos d'Esquadra per trobar el cos de l'home. Els efectius han extret l'aigua de la zona inundada fins que la unitat subaquàtica del Grup d'Actuacions Especials dels Bombers ha pogut fer la immersió. Els Mossos segueixen al lloc dels fets realitzant tasques per identificar plenament la víctima.

La víctima, d'uns trenta anys i d'El Salvador, vivia temporalment al magatzem del comerç, que era d'un amic seu i li havia cedit perquè pogués dormir-hi, ja que havia hagut de marxar de casa seva per motius personals.

Segons ha explicat l'alcalde de Castell-Platja d'Aro, Maurici Jiménez, vora les tres de la tarda una veïna ha avisat que no havia vist sortir del local la víctima, fet que l'ha portat a pensar que podia estar atrapada a dins.

Segons les primeres investigacions, tot apunta que una gran acumulació d'aigua a la rampa d'accés al magatzem hauria entrat de cop al soterrani i no li hauria deixat temps de reacció a la víctima, que ha quedat atrapada a dins. Els Bombers s'han desplaçat al lloc dels fets per buscar la persona desapareguda i han tret uns 500.000 litres d'aigua bombejant-la a un camió cisterna fins que han pogut accedir al local i han constatat que l'home era mort.