La comarca se suma un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible amb un total de vint municipis participants, set més que l'any passat, i més de cinquanta activitats programades. El Consell Comarcal de l'Alt Empordà s'ha posat a disposició dels ajuntaments que han volgut adherir-se a aquesta iniciativa europea, i són: Agullana, Avinyonet de Puigventós, Bàscara, Boadella i les Escaules, Capmany, Castelló d'Empúries, Espolla, Figueres, el Far d'Empordà, Maçanet de Cabrenys, Navata, Ordis, Peralada, Roses, Sant Climent Sescebes, Sant Llorenç de la Muga, Sant Mori, Vilafant, Vilajuïga i Vila-sacra.

Llançà i Maçanet de Cabrenys són els únics municipis de l'Alt Empordà que s'han adherit a la Carta Internacional del Caminar. El programa a la comarca es preveu amb un total de 18 Caminades Saludables, sis Pedalades populars, quatre accions relacionades amb tallers sobre bicicletes, sis propostes en relació amb el dia sense cotxe (diumenge 22) i 16 altres activitats sobre la mobilitat sostenible.

Les Activitats

  • Boadella i les Escaules. Diumenge 22 al matí. Caminada saludable. Al nucli
  • Castelló d'Empúries. Transport públic gratuït entre Castelló i Empuriabrava; Prova pilot de carril bici a l'avinguda Marinada; Dimecres 18 a les 20 hores. Debat i valoració de la prova pilot de carril bici a l'avinguda Marinada al CC Empuriabrava; Divendres 20 i dissabte 21 d'11 a 19 hores. Parking Day dinamitzat per l'associació Canalitzem al Passeig marítim d'Empuriabrava i avinguda Pompeu Fabra; Diumenge 22 a les 10 hores. Bicicletada i esmorzar al Cortalet.
  • Llançà.Adhesió a la Carta Internacional del Caminar. Diumenge 29 a les 9.00 hores. Sortida en BTT amb el Club Ciclista Llançà, des de l'Oficina de Turisme. Caminada popular amb la UELL als canons de Colera, des de la Platja del Port.
  • Peralada. Diumenge 22 a les 10.00 hores. Pedalada popular.
  • Sant Climent Sescebes. Dissabte 21 a les 17 hores. Gimcana per a patinets i bicicletes a la Plaça Carles Cusí.
  • Vilafant. Dimecres 18 a les 18.00 hores. Xerrada En quin moment hem deixat de conduir? És qüestió d'edat?, amb Pere Giró, formador i dinamitzador en Seguretat Vial; Cristina Brugués, psicòloga del CEO Autoescola Club; Ramon Cos, formador EMS; Lorena Geli, experta viària d'Autoescola Xaloc, i Sergi Fernández, advocat i Mosso d'Esquadra al CC Les Mèlies. Dijous 19 de 10 a 12 hores. Pedalada pel Canvi Climàtic. Carrils bici.
  • Vilajuïga. A l'inici i sortida de l'escola, el carrer Sant Sebastià, tancat al trànsit. Dimarts 17 a les 16.30 hores. Hora del conte a la biblioteca; A les 19.30 hores. Xerrada sobre educació viària a càrrec de Ramon Cos a la Sala d'actes del Centre Cívic; Divendres 20 a les 19 hores. Xerrada informativa amb col·laboració de Xavier Planes, de la Xarxa per la Sobirania Energètica al Centre Cívic; Dissabte 21 de 10 a 13 hores. Taller de circulació segura amb Pepi Gracia, de la Policia Local de Roses, al Pati de l'escola.