L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha iniciat una ronda de contactes amb els alcaldes i alcaldesses de l'àrea urbana de Figueres amb la finalitat de vehicular un canal directe i bilateral entre administracions locals per exposar conjuntament els reptes i necessitats que els municipis pròxims a Figueres tenen en àmbits com la mobilitat i infraestructures, seguretat ciutadana, el planejament urbanístic o el desenvolupament econòmic i social del territori.

A principis de mes va tenir lloc la primera d'aquestes trobades amb reunió entre les alcaldesses de Figueres i Vilafant, Consol Cantenys. Durant la trobada es van posar sobre la taula aspectes importants com el desenvolupament urbanístic al voltant de l'estació d'alta velocitat ferroviària -el qual es preveu desencallar durant la present legislatura-, l'ampliació de la connexió del transport urbà entre ambdós municipis o la possible construcció d'equipaments públics compartits, entre altres assumptes.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, es va mostrar molt satisfeta d'aquesta primera reunió, tot destacant que «existeix una clara voluntat i convicció entres els dos municipis per sumar sinergies i desencallar temes importants que, al cap i a la fi, han de revertir en una millora de la qualitat de vida de les ciutadanes i ciutadans de Vilafant i Figueres». A més, Agnès Lladó va afegir «des del govern municipal de Figueres tenim la ferma voluntat d'exercir la capitalitat territorial que pertoca a Figueres però alhora, amb una política de mà estèsia i de mútua cooperació i col·laboració institucional».

La setmana passada l'alcaldessa de Figueres va mantenir una trobada amb l'alcalde de Vilamalla, Carlos Álvarez, amb qui van conversar sobre diferents temes, però sobretot amb la relació estreta que ambdues poblacions mantenen gràcies al polígon industrial de Vilamalla, un dels pols econòmics més importants de la demarcació i que genera molts llocs de treballs directes i indirectes a la ciutat de Figueres.