El Consell Comarcal de l'Alt Empordà torna a engegar el Punt d'Informació Energètica itinerant, durant tot el mes de setembre, a onze municipis: Avinyonet de Puigventós, Capmany, el Far Empordà, Garrigàs, Navata, Pont de Molins, Palau-saverdera, Palau Santa Eulàlia, Peralada, Terrades i Vila-sacra. És una iniciativa de l'Agència Comarcal de l'Energia i Clima que posa a disposició d'aquestes poblacions d'un tècnic per informar i assessorar sobre la facturació, augment i disminució dels consums en els habitatges de forma gratuïta.

Des del Punt d'Informació Energètica es plantegen objectius com fomentar l'aplicació de bones pràctiques d'estalvi i eficiència energètica entre la ciutadania o crear consciència energètica i informar sobre els impactes negatius, sobre el medi ambient i la salut de les persones, de l'actual model energètic. Des del Consell, senyalen que amb aquest projecte també es poden detectar casos de pobresa energètica de famílies que passen per dificultats econòmiques i corren el risc de veure's privats de l'accés als serveis bàsics de llum, aigua o gas i informar-ne als tècnics de serveis socials.

El conseller de Medi Ambient, Josep Maria Cervera, fa un balanç positiu de la tasca que desenvolupen: «Amb aquest servei, creem consciència a la ciutadania alhora que els ajudem a estalviar». Es mostra satisfet al mateix temps que encoratja que «molta més gent visiti els punts d'informació».

Tot i que el punt és entre onze municipis, està obert a tothom i s'ha habilitat un correu electrònic, puntinfoeneriga@altemporda.cat, per facilitar el contacte de la ciutadania amb el punt.

Una de les novetats és l'entrega d'una bombeta LED a tots aquells que utilitzin el servei perquè comprovin de primera mà el seu funcionament i es plantegin, en un futur, fer un canvi de tecnologia de lluminària.