Aquest dijous, 12 de setembre, comença el curs escolar 2019-2020 amb un total de 7.917 alumnes matriculats entre els centres d'educació infantil, primària i secundària (de P-3 a 4t d'ESO) de Figueres. Per franges d'edats, el nombre d'alumnes matriculats als cicles d'educació infantil és de 1.573 nens, entre els tretze centres educatius de la ciutat. A educació primària, el nombre d'alumnes s'eleva a 3.411 estudiants, mentre que a l'educació secundària els estudiants inscrits als centres de Figueres són 2.931.

Coincidint amb l'inici del nou curs escolar, des de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Figueres, i dins el Pla Educatiu d'Entorn, s'ha editat un any més un calendari escolar d'aula com a eina pràctica que permet escriure, dibuixar i fer d'agenda, senpre en funció de les necessitats i els gustos dels usuaris.

Pel que fa l'àmbit territorial de les comarques gironines, el curs comença amb 123.282 alumnes i 9.172,5 docents, 41,5 dotacions més que el curs passat.

Una de les novetats és la posada en funcionament d'un nou model de centre educatiu a l'Alt Empordà: l'Institut Escola El Bruel, de Castelló d'Empúries, que és la fusió de l'Escola el Bruel i l'Institut d'Empúriabrava.

Aquest 2019 el Departament d'Educació ha fet a les comarques gironines un total de 58 actuacions referents a reforma, ampliació i millora, per valor de 3,3 milions d'euros. Aquest estiu també s'han realitzat 15 obres menors per valor de 75.624 euros.

Pel que fa als ensenyaments postobligatoris, els últims anys hi ha hagut un increment progressiu dels grups cap a una oferta adequada i equilibrada a les comarques gironines fins a sumar-ne un total de 85.

Una de les actuacions remarcables per al nou curs és l'increment del suport a l'escola inclusiva i als alumnes amb necessitats educatives especials mitjançant la incorporació de set noves Unitats de Suport Integral a l'Escola Inclusiva (SIEI) i un nou Itinerari Formatiu Especial (IFE). Una de les noves unitats s'ha posat en marxa a l'Escola l'Esculapi de l'Escala.