La XXIV Trobada de Centres d'Estudis Locals i Comarcals de les Terres de Girona, organitzada per la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana (CCCPC), l'Institut Ramon Muntaner (IRMU), la Diputació de Girona, l'Associació d'Història Rural, l'Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries i l'Ajuntament de Castelló d'Empúries, es realitzarà el pròxim dia 21 de setembre a la capella del convent de Santa Clara de Castelló d'Empúries. La trobada inclourà la commemoració del 20è Aniversari de l'Associació d'Història Rural.

La Trobada començarà amb la presentació de projectes i activitats de la CCEPC, de l'IRMU i dels centres d'estudis, fent especial esment al projecte "Pobles abandonats. Una herència universal per al coneixement i desenvolupament del territori". La jornada continuarà amb la conferència "Canvis socials a la regió de Girona en el segle XVIII", a càrrec de Rosa Congost, catedràtica d'Història Econòmica de la UdG i membre de l'Associació d'Història Rural, i amb la visita guiada a les instal·lacions de l'Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries. El dinar de germanor es durà a terme al claustre del mateix convent de Santa Clara, acabant la trobada amb una visita als cortals de Castelló d'Empúries i a la capella de Sant Antoni dels Cortals.

Per assistir-hi, cal inscripció prèvia, gratuïta, que es pot fer al correu: ccepc@iec.cat o al telèfon 933.248.585. El termini de les inscripcions acaba el 16 de setembre.