L'Ajuntament de Figueres ha aprovat una nova prorroga del contracte d'escombraries i neteja viària a l'empresa mixta Ecoserveis per a un any més. La decisió arriba com a resposta a la impugnació per part de les tres empreses finalistes a la nova adjudicació del servei davant del Tribunal de Contractes de Catalunya. El vicealcalde, Pere Casellas, ha assegurat que esperen que la resolució arribi aquesta tardor i que sigui en benefici de la ciutat però ja ha anunciat que, si no es així, el consistori farà "l'esforç inversor que calgui" per tenir la ciutat neta. Paral·lelament, l'equip de govern treballa en un "pla de xoc" de reforç que preveu presentar en les properes setmanes. Pel què fa al manteniment dels espais verds, Casellas ha avançat que es tirarà endavant una nova concessió i que l'enllumenat passarà a ser de gestió directa.

Figueres ha aprovat una nova prorroga del contracte d'Ecoserveis per un any. L'alcaldessa de la ciutat, Agnès Lladó, i el vicealcalde, Pere Casellas, han recordat que s'han vist abocats a prendre la decisió perquè el concessió (ja prorrogada fa un any) acabava aquest mes d'octubre i que per aquestes dates no preveuen que encara hi hagi una resolució del Tribunal de Contractes de Catalunya, que ha de resoldre els recursos presentat en contra de la nova adjudicació del servei d'escombraries i de neteja viària.

Casellas ha dit que esperen tenir una resposta al llarg d'aquesta tardor i que sigui favorable als interessos municipals. Malgrat això, ja ha avançat que l'equip de govern farà "l'esforç inversor que calgui" per mantenir neta la ciutat. Les tres empreses finalistes del concurs van impugnar-lo i això va obligar a aturar el procés d'adjudicació a una nova empresa.

Un "pla de xoc"

Paral·lelament i tal i com va avançar l'ACN, el govern municipal està ultimant un "pla de xoc" de reforç al servei actual que plantejaria d'adquisició de nova maquinària per complementar el dèficit actual. Pel què fa al servei de manteniment de parcs i jardins (que també assumia l'empresa mixta), Casellas ha explicat que es tirarà endavant la concessió, tal i com havia previst l'anterior govern. No passarà el mateix amb l'enllumenat públic, que passarà a ser gestionat directament per l'Ajuntament.

Crítiques de l'oposició

El portaveu de Cs, Héctor Amelló, ha criticat la situació i ha recordat que s'ha arribat a aquest punt per la manca de previsió dels últims governs municipals. "Tenim la ciutat bruta i cal un nou contracte", ha dit.