L'avís d'un veí va permetre dijous, 29 d'agost, descobrir que en una casa de la urbanització Els Grecs de Roses hi havia dos gossos abandonats, desnodrits i molt bruts. El veí va trucar la Policia Local, al matí, per denunciar que estava veient els dos animals en molt mal estat. Quan els agents van arribar-hi, van trobar, enmig de muntanyes de deixalles i d'excrements de gos, una femella boxer de 8 anys esquelètica i un mascle creuat, d'uns tres anys, un xic més saludable però també en estat de deixadesa.

Els policies van comprovar que la casa hauria estat ocupada il·legalment i que els residents haurien marxat deixant-ho tot fet un desastre, tal com ha explicat el primer tinent d'alcalde de Roses, Joan Plana. Ell, personalment, va traslladar la gossa al veterinari, que va diagnosticar-li leishmaniosi. «Feia angúnia veure-la, pobreta», lamenta el regidor.

Aquell dijous va ser especialment mogut a Roses, tenint en compte que alhora que la Policia Local salvava aquests dos animals, en altres indrets del municipi van ser localitzats tres gossos perduts i un gat. «Quan trobem casos així contactem, normalment, amb dues protectores, Amics dels Animals de Roses i l'Anxova Peluda», comenta Joan Plana, el qual relata que des d'Amics dels Animals els van ajudar, amb èxit, a localitzar els propietaris dels tres gossos perduts, mentre que l'Anxova Peluda es va fer càrrec de la boxer i el creuat trobats a la casa de la urbanització Els Grecs. El gat, de moment, no se sap de qui és.

La urgència per trobar famílies d'acollida provisional per als dos gossos desnodrits era «extrema». La femella va tenir sort des del primer dia, ja que una família molt predisposada a ajudar la va acollir a casa seva. El mascle de tres anys, però, ha estat més difícil de col·locar, si bé afortunadament aquest diumenge mateix ja té una llar temporal.

La Policia Local treballa en la localització del propietari dels gossos i ha previst tramitar una denúncia, en què acompanyarà els informes veterinaris i les fotografies que es van fer quan van trobar els animals.