Endesa està invertint aquest 2019 a la demarcació de Girona un total de 217.000 euros per a instal·lar fibra òptica a les comarques del Gironès i de l’Alt Empordà amb l’objectiu d’optimitzar les comunicacions entre les seves subestacions i, així, incrementar la capacitat de resposta davant d’incidències i, per tant, millorar la qualitat del servei als clients.

Aquesta operativa forma part del Pla de Digitalització que la Companyia està duent a terme a les seves infraestructures per tal de dotar de fibra òptica les seves subestacions, amb un cable diferent al cable de terra actual. Per a executar-lo, s’utilitzen les línies d’alta i mitjana tensió ja existents al territori -incloses les petites esteses de les subestacions- i repartidors de fibra. En alguns casos és necessari reforçar estructuralment alguns suports o, fins i tot, substituir-los, un cop analitzades i estudiades totes les línies elèctriques incloses en aquest Pla.

En el cas de la demarcació de Girona, les accions es concentren a dues comarques. Per una banda, s’actuarà a la línia elèctrica d’alta tensió a 132 kV que uneix les subestacions de Juià (Gironès) amb la de Figueres (Alt Empordà), en un tram de 5,3 quilòmetres, i en una altra estesa d’idèntiques característiques entre Juià i la subestació de Torrevent, ubicada al terme municipal de Palau-saverdera, també a l’Alt Empordà. En aquest cas, la trama serà de 4,4 quilòmetres.

Aquests treballs formen part dels plans d’inversió de la Companyia a les comarques de Girona i tenen l’objectiu de dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços i millores tecnològiques que hi ha al mercat, de manera que es guanya en seguretat i fiabilitat, fet que reverteix en un millor servei a tots els clients.