Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona, ha assumit la competència de contractació de certs temes. Aquesta decisió fa que pugui desencallar i accelerar, entre altres, la microxarxa de calderes de calor de Roses.

Aquesta iniciativa planteja ubicar al municipi rosinc una xarxa de distribució de calor mitjançant una central tèrmica de biomassa que abasti els equipaments esportius. L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, explica per aquest setmanari que «es tracta d'una iniciativa que dotarà de calefacció i aigua calenta les instal·lacions de la Piscina Municipal, el Pavelló Poliesportiu i l'estadi del Mas Oliva», principals equipaments de la població. Segons el projecte, el cost previst de la inversió és de 482.000 euros i l'estalvi previst en combustible d'uns 32.000 euros anuals.

Des de l'Ajuntament de Roses es va concórrer a la subvenció prevista en els apartats quatre i sis del programa del Fons de Desenvolupament Regional Europeu (FEDER) que ha liderat la Diputació de Girona. El procés de licitació del projecte de la microxarxa de calderes de calor de Roses ja està en fase d'adjudicació.

La competència de contractació

El plenari de dimarts de la setmana passada de la Diputació de Girona va aprovar delegar les competències de contractació al president de la corporació, Miquel Noguer, en casos concrets que requereixen «agilitat», com són les obres dels fons Feder de les Vies Verdes, la instal·lació de la fibra òptica, la microxarxa de calderes de calor de Roses i contractar l'enllumenat públic d'alguns municipis. La delegació tindrà validesa només durant aquest estiu, amb l'objectiu de poder desencallar i accelerar diferents projectes del territori gironí.