Més espai per a la zona de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) i més fluïdesa a la circulació en la zona de la sala d'espera. Aquesta és la solució que projecta l'Ajuntament de l'Escala amb la nova reforma de la planta baixa de l'edifici consistorial. La licitació es va fer pública la setmana passada, per un valor de 219.928,90 euros, i es podran presentar ofertes fins al 3 de setembre.

Es preveuen que els treballs tinguin una durada de quatre mesos i es realitzaran en dues fases, de tal manera que es garanteixi en tot moment l'accés dels treballadors i el funcionament normal de l'edifici. L'objectiu de les obres és redistribuir l'espai de la planta baixa de l'Ajuntament, millorar les separacions, el paviment, el sistema de climatització i de tancaments així com la xarxa elèctrica.

Reforma

La redistribució i millora integral de l'espai requereix enderrocs d'algunes parets i separacions. L'àmbit d'actuació serà en diferents espais: entrada, vestíbul, zona OAC, informàtica, lavabos, sala de treballadors, magatzem, bany i zona de recaptació. Queda fora de l'actuació, la zona de la sala d'exposicions que no es toca directament.

Telecomunicacions

Com a novetat, també es preveu col·locar una antena de wifii situada a l'entrada de l'edifici i setze càmeres tipus IP-Domo distribuïdes per les plantes.

S'instal·laran nous sistemes de control. La redacció del projecte presentat per l'Ajuntament determina que hi haurà un terminal a l'exterior d'accés que estarà connectat al servidor i a la porta d'entrada perquè es pugui obrir de manera automàtica pel personal autoritzat.

També s'instal·larà un videoporter que anirà connectat a un monitor interior i a la policia local de manera que, tal com funciona actualment, de forma esporàdica, es pugui donar accés a la porta automàtica a distància. Una altra instal·lació de control serà la del sistema de gestió de torn.