24 de juliol de 2019
24.07.2019
Figueres

Diversos municipis de l'Alt Empordà han patit avui una nit tropical

Avui s'espera el pic de la tercera onada de calor de l'estiu

24.07.2019 | 13:33
Les temperatures superen els 20ºC de mínima.

Almenys 12 municipis han patit avui una nit tropical.

La majoria de les estacions meteorològiques del Servei Meteorològic de Catalunya a l'Alt Empordà han superat els 20 graus de mínima.

Destaquen els 22,9 graus de Roses o els 22,3 de Portbou. En ambdues poblacions, hi ha bufat el vent de tramuntana, cosa que ha fet pujar el mercuri. A Figueres també s'han superat el 20 graus.

També hi ha punts fora de l'Alt Empordà que han patit una nit tropical com ara tres poblacions del Baix Empordà, on la temperatura mínima ha estat elevada: La Tallada d'Empordà (20ºC), Torroella de Montgrí (21ºC) i Castell-Platja d'Aro (20,7ºC). També ha pujat de valent el mercuri a la capital de la Selva: a Santa Coloma s'ha arribat als 20 graus. I a Banyoles, als 21,5 graus de mínima.

Avui s'espera el pic de la tercera onada de calor de l'estiu. A tot Catalunya hi ha activat l'avís per Calor del Meteocat però el nivell més alt de les comarques de Girona està previst a les comarques de la Selva, Garrotxa i Ripollès. Mentre que a la resta, el perill és moderat.

Està previst que les temperatures es moguin entre 34 i 39 ºC. L'ambient serà molt calorós a les hores centrals del dia i xafogós a la Costa Brava durant tota la jornada, segons informa el Meteocat.

Arran d'aquesta situació d'onada de calor, la tercera de l'estiu, provoca que hi hagi elevat risc d'incendi, per la qual cosa el Govern fa una crida a no abaixar la guàrdia i seguir les recomanacions de Protecció Civil pel que fa a la protecció de la salut, i també en extremar la prudència per evitar un incendi forestal.

A partir de demà, la temperatura començarà a descendir, però serà divendres quan baixarà de forma més destacada i hi haurà tempestes, sobretot, al nord de les comarques gironines. A Figueres es preveuen plujes a partir de les dues del migdia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent