El Moviment de Renovació Pedagògica de l'Alt Empordà i l'Ajuntament de Figueres preparen l'inici del curs escolar 2019-2020 amb una xerrada motivadora pel sector eductiu. L'han titulat Reptes i dilemes ètics del professorat. Com promoure el sentit crític als alumnes?, i anirà a càrrec de la doctora en Filosofia per la UB, Begoña Román. Es realitzarà coincidint amb l'inici del nou curs, el divendres 6 de setembre, a les 12 del migdia al Teatre El Jardí.

L'objectiu que es marquen els docents amb aquesta proposta és intentar donar resposta al que suposa ser mestre avui, plantejant preguntes sobre el compromís ètic del professorat, quina responsabilitat tenen els diferents actors educatius, si es volen mestres compromesos amb l'alumnat, l'entorn i la professió.

Begoña Román

La ponent Begoña Román és especialista en ètica kantiana i ètica aplicada a entorns professionals i organitzatius. A més de ser professora a la Facultat de Filosofia de la UB, ha obtingut diversos reconeixements per la seva feina i va dirigir la Càtedra d'ètica de la Universitat Ramon Llull de Barcelona.