L'Oficina de Turisme de Figueres informa cada dia a viatgers que busquen informació per poder visitar els monuments i museus de la ciutat i amarar-se de la cultura que omple els seus carrers així com de les connexions que té la ciutat amb les poblacions veïnes. El gruix més ampli dels viatgers que arriben a la zona són provinents de França. Durant l'any 2013, quan es va inaugurar l'estació de l'AVE Figueres-Vilafant, el nombre de viatgers que van visitar l'oficina van ser d'un total de 133.909 persones, d'aquest conjunt de turistes, el 28,6% (38.311 persones) eren francesos. Això suposa un increment de l'1,2% respecte a l'any anterior.

Entre els visitants que s'han apropat al punt d'informació turístic, 1.671 han arribat des del Tren d'Alta Velocitat de Vilafant. Segons les estadístiques de l'Oficina de Turisme, això simbolitza el 21,6% del percentatge total d'usuaris del TAV.

Des de la inauguració de la Línia d'Alta Velocitat entre França i Catalunya, el percentatge de viatgers de nacionalitat francesa que es dirigeixen a l'Oficina de Turisme és més alt i creix una mitjana del 2,16% anualment encara que el total de turistes disminueixi. S'ha passat de registrar 133.909 persones en l'any 2013 a només 45.411 l'any 2018. Recordem, però, que aquests visitants són només els usuaris que utilitzen la informació de l'Oficina de Turisme de la ciutat i, per tant, no és el total real de turistes que acull Figueres.

Tornen els visitants francesos

Els francesos són la nacionalitat que més visita la ciutat. Així ho demostren les estadístiques de l'Oficina de Turisme de la ciutat i el registre de viatgers de l'AVE. Es tracta d'un gruix de turistes que es manté al capdavant i que s'està recuperant després d'haver patit una baixada progressiva a causa dels anys de crisi.

L'Oficina de Turisme de Figueres és un punt d'informació de la ciutat on recorren bona part dels turistes. Des de l'agència, fan un seguiment estadístic dels turistes que utilitzen el servei informatiu, així com de la seva procedència i nacionalitat.

Les dades que comptabilitzen a l'Oficina de Turisme, juntament amb les dades que té Adif i Renfe, mostren un creixement modest de l'ús de la Línia d'Alta Velocitat. Per tant, la connexió entre Figueres i França està tenint una bona acollida i si les tendències de creixement es mantenen positives com en els darrers cinc anys, es pot convertir en una línia rendible. Part de l'èxit d'aquest tram, es deu a la connexió que s'ofereix, que a més d'unir les petites ciutats que hi ha a banda i banda de la frontera, uneix de forma directa Barcelona amb París.