El Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses ha incrementat les accions de sensibilització perquè la ciutadania conegui i adopti mesures de prevenció per evitar la proliferació del mosquit tigre. Els professionals han distribuït díptics informatius, han fet xerrades de sensibilització i han aixecat estands informatius on se'ls ha requerit.

Els professionals del servei insisteixen que cal adoptar rutines bàsiques i senzilles en el dia a dia per evitar-ne la propagació. D'entre les diverses mesures que proposen, en destaquen algunes com ara capgirar estris que puguin acumular aigua, tapar hermèticament amb tapa o tela mosquitera els dipòsits d'aigua, portar a la deixalleria pneumàtics vells, posar peixos vermells a les basses d'aigua, o treure els platets de sota els testos de flors i plantes.

El Servei de Control de Mosquits preveu que a partir d'ara s'incrementi la població de mosquits tigre, i per això ha activat el programa de Dipsalut per al Suport a la Gestió dels Riscos Derivats de la Presència del Mosquit Tigre a la demarcació de Girona.