L'Ajuntament de Figueres i FISERSA han presentat aquest matí una reestructuració del sistema d'aparcaments a la ciutat. Com a «mesura estrella», segons el vicealcalde, Conseller Delegat i vicepresident de FISERSA, Pere Casellas, el fet diferencial serà la reducció d'un 40% del preu de la zona blava. L'import per 2 hores baixa de 3,90 a 2,40 euros. Així, totes les zones d'aparcament regulat (blava i verda) tindran el mateix cost reduït i, a més, a tota la ciutat, s'aplicarà un termini de 10 minuts gratuïts.

Els objectius que el nou govern persegueix amb aquesta mesura, ha explicat l'alcaldessa Agnès Lladó, són: «diversificar i incrementar la flexibilitat en l'oferta d'estacionament en calçada, reduir el cost de l'estacionament en calçada per al ciutadà i potenciar la capitalitat de la ciutat». Per tal de dur-la a terme s'hauran de fer una sèrie de modificacions de normatives, tècniques i fiscals, que es comencen a treballar però que tindran aplicació a partir del gener de 2020.

Aquest nou pla suposa un cost a les arques públiques de 58.000 euros, un preu que per Casellas «és molt barat», ja que, ha declarat, suposa «tornar a convertir Figueres en la capital de la comarca».

Zona verda

Casellas ha senyalat que s'ha de marcar la situació de l'àrea verda de la ciutat, «especialment al barri de la Creu de la Mà, on sobren 200 places durant el dia i 43 durant la nit». Reconeix, però, que a la resta de zones «funciona millor». Com a solucions, el govern del quadripartit proposa:

  • Qui sigui resident de Figueres fora de la zona però hagi d'aparcar amb alguna justificació; i els treballadors, siguin o no de Figueres, podran fer-ho durant 7 hores al dia.
  • A qui no sigui resident de Figueres, s'aplicarà el mateix criteri que a la zona blava, un termini de 10 minuts gratuïts, «per tal d'afavorir el comerç», ha indicat Casellas.

Aparcaments dissuasoris

Es canviarà el criteri actual a totes les places d'aparcament dissuasori de la ciutat. Casellas ha explicat que es fa «dins del criteri d'abaratir però també de garantir la rotació, la seguretat i gestionar el conflicte dels vehicles abandonats». Per això, es planteja un tiquet d'estacionament gratuït de 2 hores i per la resta de la jornada es pagarà un euro «simbòlic».

Càrrega i descàrrega

Seguint el model d'altres ciutats que el govern considera que funcionen «bastant bé», s'aplicarà el nou horari de 9 del matí a 7 de la tarda i per «evitar certs abusos» s'implementarà un control telemàtic a través d'una aplicació mòbil que garanteixi l'ús exclusiu de 30 minuts.