Últims treballs en les obres de renovació del marge esquerre del tram de la riera Trencada a l'alçada de la Ciutadella de Roses, entre la ronda de Circumval·lació i l'avinguda de Rhode. Les tasques, que van començar el passat mes de febrer, tenien l'objectiu de dignificar l'entorn del monument, compatibilitzar l'espai amb l'ús del passeig i de l'espai públic, definint una zona verda i d'esbarjo amb una visió més neta i natural de l'espai.

Fins ara, s'han ampliat les façanes existents de la muralla, retirant les terres de rebliment que la tapaven o en cobrien una bona part i s'ha desenterrar la font de la Vituà i s'està condicionant l'accés mitjançant rampes des de la ronda de Circumval·lació així com des de l'avinguda de Rhode.

L'arquitecte municipal, Carlos Victòria, preveu que les obres puguin finalitzar abans d'un mes. Tot i que inicilament estava previst a l'abril, es van trobar amb diferents problemàtiques durant l'execució que els ha fet endarrerir l'entrega de l'obra. Entre aquestes, l'aparició d'una línia elèctrica no prevista, un sobreeixidor no localitzat en el projecte i el canvi de la canonada que subministra l'aigua potable al municipi de Roses.

Pel que fa a la font de la Vituà, l'arquitecte municipal explica que més endavant miraran de col·locar l'element que permeti tenir una font d'aigua potable.

De moment les obres s'ajusten i se certifiquen al pressupost previst, que era de de 364.072,41euros, i en principi no es preveu que pugui tenir grans variacions respecte a la proposta inicial per la qual es van contractar les obres.