L’onada de calor i l’època de l’any, en què es concentren molts naixements de diverses espècies animals, s’han aliat per dificultar el camí de les aus que deixen els nius, i ha provocat que en molts casos no puguin volar ni alimentar-se.

Durant els dies 28, 29 i 30 de juny s’han ingressat ens els tres principals centres de referència de recuperació de fauna salvatge del Departament de Territori i Sostenibilitat (Torreferrussa, Aiguamolls de l’Empordà i Vallcalent), més de 2.000 exemplars de fauna protegida, el que sumats als animals prèviament ingressats, ha multiplicat la feina que els recuperadors i personal dels centres de fauna fan en cadascun d’ells, així com el treball del personal que recull aquesta fauna des dels centres veterinaris associats que col·laboren amb el Departament, i els Agents Rurals per portar aquests animals als centres de fauna. Tots ells s’han vist superats aquests dies pel pic de feina sobrevingut.

Aquest episodi ha marcat fites històriques amb el nombre d’ingressos per dia, arribant als 157 en el Centre de Fauna de Vallcallent o els 517 animals ingressats el diumenge 30 de juny a Torreferrussa.

Esforç i dedicació extraordinari del personal i voluntaris

Aquest fet ha provocat que el personal dels centres de fauna allargués la seva feina més enllà de la mitja nit, quan normalment acaba a les 20:30 o 21:30. Tot i les jornades maratonianes, s’ha pogut donar resposta a tots els ingressos, gràcies a tots els treballadors de Forestal Catalana i del Departament de Territori i Sostenibilitat que han ampliat els seus horaris, s’han incorporat des d’altres àrees i, sobretot, a la tasca desinteressada de molts voluntaris, sense els quals aquesta atenció hagués estat impossible.

En aquesta línia, cal mencionar la col·laboració dels 28 voluntaris que el diumenge 30 de juny van donar suport a tots els treballadors fins més enllà de la mitjanit per poder donar l’última dosi d’aliment a tots els animals ingressats.