L'escola Carme Guasch i Darné de Figueres ha desenvolupat, un curs més, el projecte d'emprenedoria, des de P3 fins a sisè. L'objectiu és fomentar el «treball en grup, el cooperativisme i la transversalitat, afectant totes les àrees del currículum escolar», explica Julieta Jiménez, cap d'estudis de l'escola. La idea sorgeix fa quatre anys arran d'una formació d'emprenedoria que va rebre part del professorat amb la Fundació Trilema.

Des que s'inicia el projecte, es modifica l'horari i cada dia dediquen un temps a treballar-ho, incloent-hi les destinades a les assignatures del currículum. Amb aquesta feina es desenvolupa la competència emprenedora entre l'alumnat, amb serveis que repercuteixen dins i fora de l'escola. Així, el cicle inicial ha treballat durant el curs una exposició fotogràfica, i els diners recaptats s'han destinat a material fotogràfic per al projecte socioeducatiu Ksameu, de Figueres.

La resta dels cursos han treballat per revertir-ho en el mateix centre. El cicle infantil ha fet calendaris i contes per ajudar a abaratir el cost de les colònies dels seus companys de segon i quart de primària. Els de P5, el món de la moda amb «Tants caps tants barrets», els van mostrar en una desfilada i amb l'entrada simbòlica d'un euro ajudaven a finançar les colònies de sisè.

En el cas dels cicles mitjà i superior, s'ha dedicat el projecte a treballar la sostenibilitat. Aprofitant els noms de les aules (pols i deserts) s'ha tractat de conèixer més aquestes zones de la Terra. Van concloure-ho adherint-se a la manifestació del «Friday for Future» del passat 7 de juny.

Els projectes interns de l'escola es treballen de manera bianual i els més grans del centre han dedicat aquests dos darrers cursos a pensar com seria l'escola sostenible que voldrien quan no tinguin mòduls.