Aquesta setmana l’Hospital de Figueres comença les obres per a modernitzar i millorar les instal·lacions del Bloc quirúrgic. Els treballs es dividiran en dues fases: la primera és la que s’executa ara i comprèn dos dels sis quiròfans de què disposa el centre. S’allargaran fins a finals d’agost i tenen un cost aproximat de 600.000 euros.

Aquest projecte servirà per posar al dia les instal·lacions del Bloc Quirúrgic i fer una redistribució dels espais. El bloc consta de sis quiròfans: quatre que daten del 1994 i dos més que es van fer al 2011, coincidint amb la construcció de l’Edifici Est. Aquestes obres se centren en dos dels quiròfans més vells: reforma integral de l’espai, modernització de les mesures de seguretat i del sistema de climatització, adaptació de la instal·lació a la nova normativa i canvi de l’equipament. Tot plegat suposarà una millora tant pel confort dels pacients com per al personal de l’hospital.

Per evitar que la situació afecti l’activitat assistencial del centre, les obres es fan coincidir amb l’època d’estiu perquè disminueix l’activitat quirúrgica a l’hospital. A primers de setembre ja s’hauran completat els treballs de la primera fase i el Bloc Quirúrgic tornarà a funcionar amb total normalitat.

La segona fase s’abordarà el juliol del 2020, té previst actuar en els altres dos quiròfans del 1994 i costarà 500.000 euros més.

Més inversions

A més de l’actuació en els dos quiròfans, el pressupost d’aquest 2019 de la Fundació Salut Empordà preveu millores en diferents instal·lacions per valor de més de 100.000 euros. Fins ara s’han ampliat els vestidors per a homes i dones i s’ha reformat la sala de desinfecció de les endoscòpies. I quan s’acabin les obres del Bloc Quirúrgic, de cares a la tardor, està previst que es renovin les dependències dels Serveis d’Informàtica, ubicades a la primera planta de l’hospital.