25 de juny de 2019
25.06.2019
Colera

Finalitzen els treballs de prevenció d'incendis a la muntanya de Colera

S'ha actuat en 138 hectàrees d'antigues repoblacions, s'han recuperat pastures, i 150 caps de bestiar boví han contribuït a mantenir el sotabosc

25.06.2019 | 12:59
Una imatge de la realització dels treballs

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha finalitzar els treballs de prevenció d'incendis a la muntanya de Colera, que han combinat la prevenció d'incendis forestals, l'adaptació al canvi climàtic de les repoblacions de pi actualment existents i la millora de l'hàbitat de l'àguila cuabarrada i de xoriguer petit mitjançant la creació d'espais oberts.

La forest està declarada d'utilitat pública, de titularitat de la Generalitat de Catalunya i majoritàriament inclosa a la Xarxa Natura 2000. Els treballs que s'hi han realitzat han tingut una inversió directa de 122.920 euros i han permès fer l'aclarida de 138 hectàrees de repoblacions de pi, l'establiment de 9,73 ha d'àrees estratègiques de prevenció d'incendis juntament amb el repàs i millora de 13 km de vies forestals estratègiques. Totes aquestes actuacions estan incloses dins el projecte europeu PRINCALB que té per objectiu la prevenció d'incendis forestals al massís de l'Albera. Aquest massís transfronterer ha tingut històricament una problemàtica important pel que fa a incendis forestals.

El projecte d'inversió s'ha combinat amb altres actuacions de prevenció d'incendis com són l'establiment d'una franja de protecció a les vies principals, la recuperació de 16 ha de pastures i la presència de 150 caps de boví que pasturen a la forest durant el període hivernal, amb l'objectiu de facilitar el manteniment de l'estrat arbustiu i de les actuacions realitzades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent