20 de juny de 2019
20.06.2019
Castelló d'Empúries

L'ACA consulta els ciutadans per trobar millores per a rius com la Muga i el Fluvià

Durant un mes tothom té la possibilitat d'escollir aquelles actuacions que consideri prioritàries per a la millora de diversos trams de riu

20.06.2019 | 09:55
La Muga, a Albanyà.

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha iniciat una consulta ciutadana amb l'objectiu de consensuar diverses mesures destinades a millorar la qualitat hidromorfològica d'alguns cursos fluvials de les conques internes. El formulari de participació es troba al web de l'ACA http://aca.gencat.cat.
 
Durant un mes tothom té la possibilitat d'escollir aquelles actuacions que consideri prioritàries per a la millora de diversos trams de riu.

En aquest procés de consulta pública es poden escollir entre 43 actuacions repartides en un total de nou conques hidrogràfiques, concretament les del Fluvià (4 actuacions), la Muga (3 actuacions), el Ter (7 actuacions), les conques de la Costa Brava sud (1 actuació), el  Tordera (4 actuacions), el Besòs (3 actuacions), el Llobregat (8 actuacions), el Francolí (9 actuacions) i el Gaià (4 actuacions).

Aquestes mesures, que es desenvoluparan durant aquest cicle de planificació (2016-2021) i el següent (2022-2027), són fruit de l'estudi dut a terme per l'Agència amb l'objectiu de prioritzar les actuacions en rius de les conques internes, que permetran millorar la morfologia i les riberes dels rius, un fet que comportarà una millora qualitativa del tram on s'actuarà.
 
L'ACA preveu destinar 5,2 milions d'euros en aquestes actuacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent