18 de juny de 2019
18.06.2019
Roses

Roses fa una xerrada sobre el tracte a les persones grans

L'activitat es fa aquest dijous a Ca l'Anita i està impulsada per l'àrea de Benestar Social del Consell Comarcal

18.06.2019 | 11:54
En el 60% dels casos, la persona conviu amb el maltractador

Aquest dijous, Ca l'Anita de Roses acull la xerrada Bon tracte a les persones grans, que forma part de la campanya homònima impulsada per l'àrea de Benestar Social del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, destinada a sensibilitzar i informar la gent gran, famílies, persones cuidadores i ciutadania en general vers la realitat dels maltractaments a les persones grans, un fet que sovint és poc visible. La xerrada té lloc a les 5 de la tarda.

El maltracte físic o psicològic a la gent gran, és la problemàtica que vol abordar el Consell Comarcal amb l'impuls d'aquest projecte que pretén sensibilitzar tota la ciutadania, però sobretot empoderar les persones grans.

L'informe del 2017 del Grup de Treball del Protocol de Maltractaments a les persones grans de les Comarques Gironines conclou que la majoria dels casos de maltractament es donen per negligències, abandonament, explotació financera o abús psicològic. En el 60% dels casos la persona maltractada conviu amb el maltractador i un 70% es dona a l'entorn familiar. Les dones son el col·lectiu més vulnerable, doncs tres de cada quatre casos detectats la persona gran maltractada és una dona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent