18 de juny de 2019
18.06.2019
Girona

La Diputació de Girona tanca legislatura amb la negociació oberta per configurar nou equip de govern

La sessió ha transcorregut amb cordialitat entre partits i s'ha anunciat que entre el 4 i 9 de juliol es constituirà el nou ple

18.06.2019 | 13:34
Imatge del plenari de la Diputació

La Diputació de Girona ha celebrat avui l'últim ple de la legislatura en un ambient cordialitat entre els partits. També s'ha anunciat que el ple de constitució del nou equip de govern serà entre el 4 i 9 de juliol. Les negociacions per arribar a un acord estan obertes però cap partit ha avançat en quim moment es troben. JuntsxCAT, que ha perdut la majoria, és la força amb més representació (onze diputats), seguit d'ERC, amb nou (un més que el 2015), i el PSC (quatre, un més que fa quatre anys). Per tenir majoria fan falta catorze diputats.

El president de la corporació, Miquel Noguer (PDeCAT), ha agraït la disponibilitat i col·laboració de tots els partits en els onze mesos que ha ostentat la presidència. La lectura més crítica l'ha aportada el diputat de la CUP, Lluc Salellas, que ha lamentat «no haver pogut fer més» perquè, al seu entendre, la institució «continua estan excessivament allunyada de la ciutadania». Una reflexió que també ha compartit el PSC, que ha reivindicat la necessitat de guanyar en proximitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent