Un grup de 27 alumnes de tercer d'ESO de l'Institut El Pedró, de l'Escala, han fet immersió a la llengua anglesa. Els estudiants van tenir l'oportunitat de participar en un intercanvi amb altres alumnes de la mateixa edat que ells, del centre escolar Cals College de Nieuwegein, Holanda. «El centre amb el qual fèiem l'intercanvi era bilingüe, i un 80% de les classes les feien en anglès. Va ser molt positiu per als nostres alumnes veure que hi ha gent de la seva edat que té un nivell d'anglès tan alt sense ser bilingüe», diu Joan Carles Garrido, professor d'anglès de l'INS El Pedró.

Abans d'iniciar els intercanvis, els professors van crear les parelles seguint un criteri de compatibilitats, tenint en compte gustos i aficions comunes. La primera part de l'experiència va tenir lloc el mes d'abril, quan els escalencs es van desplaçar a Holanda per conèixer-los. Allà van poder conèixer de primera mà el seu centre educatiu, i visitar Utrecht i Amsterdam. A finals del mes de maig, el trajecte es va fer a la inversa, i els holandesos van trepitjar l'Alt Empordà. Dins del programa d'activitats programades per rebre els companys holandesos, destacava una visita a la Fageda, a la Garrotxa, i una altra a Barcelona, en què es va veure la Sagrada Família i la Casa Milà.

Després de tancar aquesta profitosa experiència, pionera en l'assignatura d'anglès a l'INS El Pedró i que espera repetir-se l'any vinent, des del centre educatiu destaquen que «ha estat una activitat molt enriquidora, no només pel que fa a la pràctica de l'anglès, sinó pel vincle que han creat els nois i les noies amb les famílies».