L'alcalde en funcions de Figueres, Jordi Masquef, diu que si governa apostarà per recuperar el projecte per fer un conservatori de música al convent dels Caputxins. Masquef ho ha explicat durant una visita a les instal·lacions, un cop acabada l'última fase d'obres. Assegura que hi ha l'espai suficient per acollir un centre d'aquestes característiques i que la ciutat necessita un lloc on els alumnes puguin complementar els seus estudis musicals. L'anunci es va fer l'any 2014 però fins ara no s'ha concretat. La intenció inicial era fer front a la falta de places que hi havia al de Girona, l'únic de la demarcació, i evitar que els estudiants s'haguessin de desplaçar a la ciutat o a Barcelona.

Recuperar el projecte per ubicar un conservatori de música a l'antic convent dels Caputxins. Aquest és un dels objectius de l'alcalde en funcions, Jordi Masquef, si Junts per Figueres governa. Masquef ha explicat que les instal·lacions, que estan completament rehabilitades, tenen espai suficient per acollir un centre d'aquestes característiques i que la ciutat necessita un lloc on els estudiants de música puguin completar els seus estudis.

El projecte es va anunciar l'any 2014 però mai s'ha materialitzat. L'objectiu era fer front a la falta de places que hi havia al de Girona, l'únic que hi ha a la demarcació, i evitar que els alumnes hagin de marxar de la ciutat per cursar els seus estudis.

Masquef ho ha anunciat durant la visita a les noves dependències de l'àrea de promoció econòmica, que s'han traslladat a l'equipament un cop finalitzats els treballs de la quarta fase. Amb tot l'edifici reformat, Masquef ha dit que treballaran perquè el solar del costat es converteixi en un aparcament i per obrir un carrer que comuniqui amb l'avinguda Costa Brava.

Vuit anys d'obres

La rehabilitació d'aquest espai va començar fa vuit anys. L'antic convent va ser construït l'any 1756 després de l'expropiació de l’anterior convent que els frares caputxins tenien als terrenys on actualment es troba el Castell de Sant Ferran quan el rei Ferran VII va decidir la construcció de la fortalesa al cim del turó.

L’any 1836 el convent va ser abandonat obligatòriament pels religiosos a causa de la Desamortització de Mendizábal, i l’any 1877 l’Ajuntament va demanar al Ministeri de Governació la cessió del Convent per instal·lar-hi el Tribunal de Partit, la presó i la caserna de la Guàrdia Civil. Posteriorment, es va destinar a diversos usos municipals com magatzem de la Brigada, dormitori de passavolants, Parc de Bombers o escola taller.