L'Institut de Seguretat Pública de Catalunya forma 50 policies locals interins a les comarques gironines per reforçar la seguretat als municipis costaners durant l'estiu.

Avui comença la tercera edició a Castelló d'Empúries, on 25 agents seguiran aquest programa formatiu fins al 21 de juny. En aquest municipi per exemple, s'estan formant policies de Palafrugell, Roses, l'Escala i Castelló d'Empúries.

A Roses aquests policies interins participaran en el control del top manta a la zona del Passeig marítim.

El curs té una durada de 120 hores i s'hi tracten drets i llibertats, el servei públic de policia, normativa penal, així com procediments bàsics de seguretat ciutadana.

A més, el programa també inclou l'aplicació de la normativa viària i de regulació del trànsit, policia administrativa, primeres intervencions sanitàries, comunicació assistencial i mediació i actuacions amb col·lectius especialment vulnerables.

La primera edició del curs es va celebrar del 26 d'abril al 21 de maig a Salou, on es van formar 25 agents. La segona edició va començar el 17 de maig a Lloret de Mar i finalitzarà el pròxim 18 de juny. En conjunt, l'hauran dut a terme un total de 75 agents